Ana Sayfa
Bölüm Başkanı'ndan

Bölüm Başkanı'ndan

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nün web sayfalarına hoş geldiniz.  

Bu bölümün etrafında buluşma konusunda bizi teşvik eden en önemli gelişmeler; ülkemizin ihracat hamlesi, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye artan ilgisi ve Türk girişimcilerin yurtdışında önemli bir aktör haline gelmesi oldu. Bunların yanında, günümüzde artık geleneksel lisans bölümlerinin yerini uzmanlığa dayalı bölümlerin alması noktasındaki küresel trend ve bu alandaki işgücü piyasasındaki uzman eksikliği de bölümümüzün önemini artırdı. Yolculuğumuza, ilk öğrencilerimizi, 2013 Yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans programına, 2013 Güz döneminde de lisans bölümüne alarak başladık.

Bölümümüz aşağıda özetleyebildiğimiz temel yaklaşımlara göre öğretimini sürdürmektedir:  

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, üniversitemizin öğrenciye en yakın bölümü olma iddiasında ve yolundadır. Öğretim üyelerimizin yüksek lisans dışında da her lisans öğrencimize verdiği birebir akademik danışmanlık hizmeti, onların kişisel ve kariyer gelişimlerine yönelik faaliyetleri, çok aktif ve sürekli güncellenen sosyal ağ ve bölüm sayfalarımız bu yaklaşımın bazı örnekleridir.

Bölümümüz öğrencilerimizin gelişimi için derslerinin yanında, sosyal ve akademik diğer faaliyetlerin de önemli olduğunun farkındadır. Bu anlamda bölümümüzün sayfalarından öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz sosyal ve ders dışı akademik faaliyetlere ulaşabilirsiniz.

Bölümümüz alanıyla ilgili özel sektördeki paydaşları ile yakın işbirliği içerisinde olmayı amaçlamaktadır. Bu hedeften yola çıkarak, lisans öğrencilerimiz 8. Dönemlerini işyerinde eğitimde geçirmektedirler.

Bölüm olarak, alanımızın önemli ulusal ve uluslararası özel, kamu ve sivil toplum kurumları ile projeler geliştiriyoruz. Öğrencilerimizin de bu projelerde aktif olarak yer almasını sağlıyoruz.  
 
Web sayfamızda ve sosyal ağlarımızda dolaşarak, anlık duyuru ve haberlerimizi, faaliyetlerimizi, organizasyonel yapımızı, işbirliklerimizi ve istihdam imkanları konularını inceleyebilirsiniz.

Yurtdışı deneyimi olan öğretim üyelerimizin, kamu üniversitesinin fakülte anlayışı ile vizyonunuzu genişletmesini, küresel bir girişimci ve vatandaş olmayı ve sloganımız haline gelen “Türkiye’nin Küresel Ticaret Takımı”nın yıldız bir oyuncusu olmayı isterseniz sizleri bölümümüze davet ediyoruz.

Bütün bunların yanında Dünyanın en nitelikli eğitim akreditasyonlarından biri kabul edilen AACSB akreditasyonuna 2022 yılında sahip olan SAÜ İşletme Fakültesi'nin bir programı olarak, bu akreditasyona sahip Türkiye'deki tek fakülte programı olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Bölümümüz ile ilgili herhangi bir bilgi talebinde, lütfen çekinmeden bölümümüz iletişim bağlantısı üzerinden bizimle temasa geçiniz.  

Prof. Dr. Hakan TUNAHAN
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı