Ana Sayfa
Bölüm
Tarihçe

Tarihçe

Dünyada ve ülkemizde uluslararası ticaretin ulaştığı boyut ile ülke ekonomisine katkısı düşünülerek ve özellikle bu konuda henüz okurken iş yerinde eğitim almak suretiyle (8. yarıyılda)  pratik yapmış ve dolayısıyla aranan eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanarak, 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, 07/09/2011 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde Uluslararası Ticaret bölümümüzün açılması uygun görülmüştür.
 
Açıldığı dönemde, ülkemizdeki vakıf üniversitelerin ilgili fakültelerinde büyük talep gören, buna karşılık devlet üniversiteleri içerisinde çok az muadili bulunan bölümümüz eğitime, 2012 -2013 Bahar döneminde Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 15 öğrenci alarak tezli yüksek lisans programı ile başlamıştır. Tezsiz Yüksek Lisans ve Lisans eğitimine ise 2013 – 2014 Güz dönemi itibariyle geçilmiştir.
 
Yükseköğretim Kurulu'nun 28 Aralık 2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında bölümümüze bağlı dört Anabilim Dalının açılması uygun görülmüştür.  Bunlar; Uluslararası Ticaret Politikası, Uluslararası Tedarik Zinciri, Uluslararası İşletmecilik ve Uluslararası Ekonomi Hukuku’dur.
 
Mayıs 2020'de Yükseköğretim Kurulu'nun Kararı ile bölümümüzün adı Uluslararası Ticaret ve Finansman olarak değiştirilmiştir.