Ana Sayfa
Öğrenci
21gün37derece
21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Tüzüğü

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Tüzüğü

a)Topluluğun Adı                               : 21 gün37° İş Topluluğu

b)Topluluğun Kısaltılmış Adı             : 21 gün37°                    

c)Topluluğun Merkezi                        : SAKARYA

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Sayfası için tıklayınız.     

Madde 1-Topluluğun Kurulma Amacı

a)Öğrencilerin ulusal ve uluslararası girişimcilik faaliyetleri gerçekleştirebilmeleri adına doğru/nitelikli/başarılı bir iş fikri, iş modeli ve iş planı geliştirmelerine destek olmak

b)İş modeli ve iş planı geliştirmede “girişimci ekibin” kurulmasında izlenmesi gereken süreçleri desteklemek adına mikro politik aktörleri ve girişimciliğin gelişmesinde etkili olan çevresel faktörleri temsilen makro politik aktörleri öğrencilerle buluşturmak

c)Uluslararası piyasalar ile ilişkide olan kurumlarla yakın temas kurularak üniversite-sanayi işbirliği projelerine destek olmak.

d)Kamuoyuna yönelik yapılacak etkinlikler ile toplumun uluslararası piyasalar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.

 

Madde 2- Genel İlkeler

         Topluluk; çalışmalarını genel ahlak kuralları içinde, hiçbir ideolojik, dinsel, etnik ve ayrım güdülmeksizin sürdürme genel prensibi ile kurulmuştur.

 

Madde 3-Topluluğun Çalışma Konuları  

a)Girişimciliğin başarısında belirleyici kriterlerden biri olan iş modeli ve iş planlarının nitelikli oluşturulabilmesi amacıyla takım kurma ve takım yönetimi konusunda etkinlikler düzenlemek

b)Bireysel ve kolektif seviyede gerçekleşen girişimsel eylemlerde eleştirel düşünce biçimini kazandırıcı yarışma ve oyunlar düzenlemek

c)Dünya ekonomisi hakkında dönemsel raporlar hazırlayarak kamuoyunu bilgilendirmek.

d)Uluslararası ticaret alanına giren konular hakkında senaryolar üreterek derinlemesine analizler yapmak.

e)Uluslararası işletmelerin yöneticilerini üniversitemize davet ederek seminerler düzenlemek.

f)Kuruluş amacına yönelik olarak toplantı, fuar ve etkinliklere katılmak.

 

Madde 4- Topluluğun Faaliyet Alanı

Topluluk; dünya ekonomisi ve uluslararası ticaret alanını kapsayacak şekilde; mesleki konular, bilim ve kültür alanlarında faaliyet gösterir.

 

Madde 5- Üye Olma Hakkı ve Üyelik İşlemleri

Madde 5.1- Üye Olma:

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin tümü, 21gün 37° İş Topluluğu Topluluğu’na üye olabilir. Üye olmak isteyen öğrenciler, Üye Kayıt Formunu eksiksiz olarak doldurup imzalamalı ve topluluk yönetim kuruluna elden teslim etmelidir. Aksi takdirde üyelik başvurusu geçersiz sayılır. Üyeler;

a)Topluluk içerisinde düzenlenen her türlü etkinliğe aktif olarak katılırlar.

b)Üyeler, genel kurulda oy kullanma hakkına sahiptir.

c)Yıllık çalışma programının oluşumunda söz sahibi olurlar.

d)Topluluk etkinliklerinde aktif görev alabilirler.

e)Seçilme hakkına sahiptirler.

f)Gerektiğinde akademik başkan tarafından atanarak görev alabilirler.

 

Madde 5.2- Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma

a)Topluluğa üye olan herkes, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gerekçe bildirerek veya gerekçe bildirmeksizin istedikleri anda üyelikten çıkabilirler. Bu işlem yazılı beyan ile yapılır. Aksi halde üyelik sonlandırılma talebi geçersiz sayılır.

b)Üniversiteden mezun olan öğrencilerin üyeliği, mezuniyeti takip eden ilk olağan genel kurulda, mezuniyet kararı okunarak düşürülür.

c)Topluluk Tüzüğü’ne aykırı davranmak, Yönetim Kurulu toplantılarına ve çalışmalarına üst üste üç kez özürsüz olarak katılmamak, bir yıl içerisinde yapılan toplantıların en az yarısına özür bildirmeksizin katılmamak, verilen görevleri yapmamak, görev almaktan kaçınmak ve böylelikle topluluğun yaşamasına ve amaçlarına karşı ilgi göstermemek üyelikten çıkarılmayı gerektirir. Üyelikten çıkarılma kararı, yönetim kurulunun gerekçeli teklifi ve genel kurulun oy çokluğu ile vereceği karar neticesinde kesinleşir.

 

Madde 6 - Topluluğun Organları

Topluluğun organları aşağıda gösterilmiştir:       

a) Genel Kurul

b) Yönetim Kurulu

c) Denetleme Kurulu

 

Madde 7- Genel Kurul

Madde 7.1- Genel Kurulun Oluşum Şekli

a)Genel Kurul, Akademisyen başkan (Öğretim Elemanı ya da Yardımcısı), Kurucu üyeler, Aktif Üyeler ve Fahri Üyelerden (fahri üyelerin oy hakkı yoktur) oluşur.

b)Genel Kurul, 21 gün37° İş Topluluğu Topluluğu’nun en yetkili ve en üst düzey organıdır. 

c)Fahri üyeler, 21 gün37° İş Topluluğu’nun işleyişi ve gelenekleri hakkında bilgi sahibi olabilmek için toplantılara gözlemci olarak katılabilir.

 

Madde 7.2- Genel Kurulun Toplanma Şekli

a)Genel Kurul olağan olarak yılda bir kez Mayıs Ayı içerisinde, kesin tarihi Yönetim Kurulu tarafından toplantı tarihinden itibaren en az bir hafta öncesinden Genel Kurul üyelerine bildirmek şartı ile toplanır.

b)Yönetim Kurulu’nun ya da Akademik Başkanın tek başına vereceği karar ile Genel Kurul olağanüstü toplantıya çağırılabilir.

c)Olağan ya da olağanüstü toplantı çağrıları, üyelerin beyan edeceği telefon numaralarına kısa mesaj olarak, toplantı tarihinden 1 hafta önce yapılır. Bunun dışında üyelere farklı bir çağrıda bulunulmaz. Üyeler telefonunda yaşayacakları sorunlardan dolayı 21 gün37° İş Topluluğu’nu sorumlu tutamaz.

d)Genel kurul toplantılarını akademik başkan yönetir. Akademik Başkanın bulunmadığı durumlarda akademik başkanın belirlediği bir kişi toplantıyı yönetir.

 

Madde 7.3- Genel Kurulda Oy kullanma ve Karar Alma Usulü

a)Genel Kurul kararları bu tüzükte aksi belirtilmedikçe açık veya kapalı oy usulüne göre yapılır. Kararların açık ya da kapalı olması kurul başlarken yapılacak açık oylamayla tespit edilir.

b)Genel Kurul Kararları Genel Kurula katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır.

 

Madde 7.4- Genel Kurulun Görev ve Yetkileri

a)Yönetim Kurulunu seçer.

b)Yönetim Kurulunun faaliyetlerini onar.

c)Denetim Kurulu’nun raporunu onar.

d)Genel Kurulun her üyesi Yönetim kurulunca kendisine görev verilmesi halinde çalışmakla yükümlüdür.

e)Her üye topluluk etkinlikleri için Yönetim Kurulu’na öneri verme, bireysel ya da çalışma grubu oluşturarak; proje, araştırma ve etkinlikler için Yönetim Kurulu’ndan kaynak isteme hakkına sahiptir.

f)Genel Kurul üyeleri 21 gün37° İş Topluluğu’nun sosyal imkanlarından ücretsiz yararlanabilir.

g)Genel Kurulun her üyesi Yönetim Kurulunun almış olduğu herhangi bir kararın iptali için Genel Kurul üyelerinin 1 / 5 ‘i imzası ile Genel Kurulu toplantıya çağırma ve bu kararın iptali için oylama yaptırma yetkisine sahiptir.

 

Madde 8- Yönetim Kurulu

Madde 8.1- Yönetim Kurulu Üyeleri ve Seçimi

a)Yönetim Kurulu üyeleri; akademik başkan, öğrenci başkan, iki öğrenci başkan yardımcısı, sekreter ve altı üyeden oluşur.

b)Yönetim kurulu seçimi açık veya kapalı oy usulüne göre yapılır.

c)Yönetim Kurulu’na akademik başkan seçimi, genel kurul üyesi olan öğretim elemanları arasından, genel kurul üyeleri tarafından yapılır. Yönetim Kurulu Akademik Başkan adayı iki turlu seçim sonucuna göre başkan seçilir. Genel kurulda üye olan, yalnızca bir adet öğretim elemanı olması ya da akademik başkan seçimine yalnızca bir öğretim elemanının katılması durumunda bahsi geçen öğretim elemanı seçim yapılmaksızın kurulun akademik başkanı seçilmiş sayılır. Akademik başkanın görev süresi iki yıldır. Görev süresi biten başkan yeniden seçime katılabilir.

d)Akademik başkan seçilen öğretim elemanının 3 aydan fazla süre ile yurtdışına görevlendirme ile gitmesi durumunda bu görev, akademik başkanın görev vereceği öğretim elemanı tarafından vekaleten yürütülebilir.

e)Akademik başkanın üniversitedeki görevinden ayrılması durumunda yönetim kurulu, olağanüstü genel kurul kararı alır ve akademik başkan seçimi yapılır. 

f)   Yönetim Kurulu bir başkan, iki başkan yardımcısı, bir sekreter ve altı üye olmak üzere blok liste ile genel kurulda iki turlu seçim ile belirlenir. İlk turda, genel kurul salt çoğunluğunun yarısından bir fazla oy alması durumunda ikinci tur seçim yapılmaz. Yönetim Kurulu’nun görev süresi 1 yıldan fazla olamaz. Görev süresi biten üyeler yeniden seçime katılabilir. Yönetim kurulu seçimi her yıl ekim ayı içerisindeki genel kurulda yapılır.

g)Öğrenci başkanı olmak için en az bir eğitim-öğretim yılı süresince yönetim kurulunda bulunmak veya kulübün 6 takımından herhangi birinde en az bir eğitim-öğretim yılı süresince aktif olarak çalışmak zorunludur.

h)Öğrenci başkanı olmak isteyen yönetim kurulu üyesi 1 başkan, 2 başkan yardımcısı, 1 genel sekreter ve 6 üyeden oluşan listesini seçimin yapılacağı tarihten en az bir hafta önce akademik başkana onaylatması gerekir.

i)Yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcıları ve genel sekreter Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi olmak zorundadır.

j)Yukarıda belirtilen "i" maddesi değiştirilemez ve bu maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

 

Madde 8.2- Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri

a)21 gün37° İş Topluluğu’nun amaç ve çalışmalarını gerçekleştirir.

b)Genel Kurul kararlarını uygular.

c)Yapılması planlanan etkinlik planını Ekim Ayı içerisinde akademik başkana sunar.

d)Faaliyet dönemi çalışma raporu, bilanço ve gelir-gider çizelgesini hazırlar.

 

Madde 8.3- Yönetim Kurulu Üyelerinin Görevleri

a.Akademik Başkan

  • 21 gün37° İş Topluluğu’nu ve yönetim kurulunu temsil etmek.
  • Yönetim Kurulu görevlerinin yerine getirilmesini denetlemek.
  • Faaliyet döneminin sonunda, topluluğun mali işleri, demirbaş varlıklarını, diğer belge ve evrakları yeni faaliyet döneminde Yönetim Kurulu’na tam ve eksiksiz olarak devredilmesine yardımcı olmak.
  • Olağan toplantılar dışında gerekli görüldüğü hallerde yönetim kurulunu toplantıya çağırmak.

b.Öğrenci Başkanı

  •    Akademik başkanın verdiği görev ve sorumluluklar çerçevesinde 21 gün37° İş Topluluğu’nun işleyişinden sorumludur.
  •    Genel kurul ve yönetim kurulu toplantılarına öğrenci başkanı sıfatıyla katılır.
  •    Akademik başkanın bulunmadığı hallerde kurullara başkanlık eder.
  •    Ancak alınan kararların geçerli olabilmesi akademik başkanın onayı ile mümkündür.

c.Öğrenci Başkan Yardımcısı

  • Akademisyen başkana ve öğrenci başkana yardımcı olur.
  • Öğrenci başkanının bulunmadığı zamanlarda aynı görevleri ifa eder.

d.Sekreter

  • 21 gün37° İş Topluluğu’nun yürütme görevlisidir.
  • Topluluk evraklarından ve kayıtlarının düzenli ve tam olarak tutulmasından sorumludur.
  • Topluluk evraklarından ve kayıtlarının düzenli ve tam olarak tutulmasından sorumludur.
  • Yönetim kurulu toplantı tutanaklarını yazar ve üyelere imzalatır.
  • Topluluğun iç ve dış yazışmalarını yapar.
  • Yönetim kurulu gündemini hazırlar ve toplantıya sunar.
  • Takımların işleyişinden sorumludur.
  • Takımların hepsine yardımcı olur.

e. Üyeler

  • Yönetim kurulunun ortaklaşa aldığı kararları yerine getirirler.
  • Kaptanı olduğu takımın görevlerini yerine getirirler.

 

Madde 9- Denetleme Kurulu

Madde 9.1- Denetleme Kurulunun Üyeleri ve Seçimi

Denetleme Kurulu; bir başkan ve iki başkan yardımcısından oluşur. Denetleme Kurulu’nda görev yapmak isteyen genel kurul üyeleri blok liste ile seçime girerler. Denetleme Kurulu seçiminde uygulanacak usul ve esaslar, yönetim kurulu seçimindeki ile aynıdır.

 

Madde 9.2- Görev ve Yetkileri

a)Yönetim Kurulu faaliyetlerini denetler ve bu konuda Genel Kurul’a rapor verir.

b)Gerekli gördüğü durumlarda genel kurulu olağanüstü toplantıya çağırır.

c)Her akademik yılın bahar döneminin son haftasında 21 gün37° İş Topluluğu’nun hesaplarını inceler. İnceleme raporunu akademik başkana sunar. Ayrıca genel kurulda sunulmak üzere raporun bir nüshasını saklar.

d)Gerekli gördüğü olağanüstü hallerde 21 gün37° İş Topluluğu’nun hesaplarını inceler.

e)21 gün37° İş Topluluğu’nun etkinliklerinde bulunur. Etkinlikleri değerlendirerek bir rapor hazırlar ve yönetim kuruluna sunar.

f)Herhangi bir etkinlikte anket düzenlenecek ise anketin düzenlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur.

 

Madde 10- Topluluğun Gelir Kaynakları

a) 21 gün37° İş Topluluğu üyelerden hiçbir şekilde aidat ya da başka bir başlık altında gelir elde edemez. Ancak Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının T.C Ziraat Bankası’ndaki ilgili hesabına yatırmak üzere topluluk üyelerinden bir sefere mahsus üyelik aidatı alınabilir.

b)  21 gün37° İş Topluluğu hiçbir şekilde gelir elde edici paralı etkinlik(Konser, gezi, söyleşi, sertifika programı ve benzeri) düzenleyemezler. Ancak Üniversitenin onayı ile belli bir bedel karşılığı düzenlemek istedikleri konser,  söyleşi ve benzeri etkinliklerde elde edilen gelirleri ve varsa sponsorluk gelirlerini, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının TC Ziraat Bankası’ndaki ilgili hesabına yatırmak zorundadırlar. Sertifika Programları ve eğitimle ilgili programlar ve kurslar düzenlenmek istenildiğinde, Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ne başvurularak etkinlik yapılabilir.

c)  Üniversiteden izin alınması kaydı ile firma ve kişiler tarafından paralı etkinlik düzenlenebilir. Bu durumda etkinlikle ilgili varsa yer kirası, tesisat kullanım bedeli, afiş yaptırılması, teknisyen desteği gibi hizmet bedellerini, kişi veya firmalar, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının T.C. Ziraat Bankası’nda bulunan ilgili hesabına yatırılır. Bu gelirler Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Üniversite bütçesine öz gelir olarak kaydedilir.  Etkinlikler; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının gözetiminde olacak ve etkinlik sonucunda doğabilecek olan zarar ve ziyanı, etkinliği düzenleyen kişi veya firmalar karşılayacaklardır.

 

Madde 11- Topluluğun Çalışma Usulleri

a) 21 gün37° İş Topluluğu her yıl Ekim ayında yapılacak Genel Kurul ve diğer zamanlarda yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantılarında almış oldukları kararları, toplantılardan bir hafta sonra Spor, Kültür ve Sanat Birliği’ne yazılı olarak iletir.

b) 21 gün37° İş Topluluğu, düzenleyeceği etkinlikleri her eğitim-öğretim yılının başlangıcından itibaren planlayarak Ekim ayı içerisinde Spor, Kültür ve Sanat Birliği Yönetim Kurulu’na bildirmek ve onay almak zorundadırlar. Daha sonra güncel olarak ortaya çıkan ve yapılması düşünülen etkinlikler olursa bunları da etkinlik tarihinden en az bir ay önce Spor, Kültür ve Sanat Birliği’ne bildirilmesi gerekmektedir.

c) 21 gün37° İş Topluluğu, malzeme, üye kayıt, gelen-giden evrak ve karar defteri ile harcamalarla ilgili belge ve tutanakları 2 yıl süre ile muhafaza etmek zorundadır. 

d) 21 gün37° İş Topluluğu, izin alarak yapmış olduğu etkinliklerinin bitim tarihinden sonra bir hafta içerisinde etkinlikle ilgili bütçe ve hesap (gelir-gider ve harcamalarla ilgili) dökümünü SKS Dairesi Başkanlığı’na sunmak zorundadırlar. Bütçe ve hesap dökümünü vermeyen kulüplerin yapacakları diğer etkinlikleri geçici olarak durdurulur.

 

Madde 12- Tutulacak Defterler

21 gün37° İş Topluluğu’nun tutacağı defter ve kayıtlar şunlardır: demirbaş defteri, üye kayıt defteri, gelen-giden evrak ve karar defteri, harcamalarla ilgili belge ve tutanaklar.

 

Madde 13- Tüzüğün Ne Şekilde Değiştirileceği

Tüzük değişikliği genel kurul kararı ile yapılabilir. Genel kurulda tüzük değişikliği yapılabilmesi için genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin 2/3 çoğunluğu aranır. Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak, bu toplantıya katılan üye sayısı, yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz.

Tüzük değişikliği için gerekli olan karar çoğunluğu toplantıya katılan ve oy kullanma hakkı bulunan üyelerin oylarının 2/3’ü’dür. Genel kurulda tüzük değişikliği oylaması açık olarak yapılır.

 

Madde 14- Topluluğun Feshi ve Kapatılması

a) Birlik Yönetim Kurulu gerekli gördüğü takdirde 21 gün37° İş Topluluğu’nun faaliyetini durdurur veya topluluğu gerekçesi ile birlikte kapatabilir.

b) 21 gün37° İş Topluluğu’nun kapatılması halinde varsa, demirbaş ve mal varlığı Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na devredilir.

c)  Bir eğitim-öğretim yılı içerisinde herhangi bir faaliyet ve etkinlikte bulunulmaması ve yönergeye uygun hareket edilmemesi durumunda 21 gün37° İş Topluluğu, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından kapatılır.

d) 21 gün37° İş Topluluğu, gerekli gördüğü takdirde, genel kurul kararı ve rektörlüğün onayı ile faaliyetlerini sonlandırabilir. Ancak bu karar yapılacak olağan/olağanüstü toplantıya katılan üyelerin 2/3 çoğunluk kararıyla alınabilir.

 

Madde 15- Disiplin işleri

a) Topluluk çalışmalarına katılan öğrencilerden, yönerge kurallarına uymayan ve öğrenciliğe yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunanlar hakkında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre işlem yapılır. Disiplin soruşturmasını gerektiren hallerde bu işlem Rektörlükçe yürütülür.

b) Herhangi bir disiplin cezası almış olan öğrenci, toplulukta yönetici olarak görev alamaz. Topluluk yöneticisi iken disiplin cezası alan öğrenci, bu görevini bırakmak zorundadır. Görevini bırakan öğrencinin yerine, yapılacak olan genel kurul toplantısıyla yeni bir öğrenci seçilir. Seçim yapılana kadar geçecek süre zarfında görevi bırakan öğrencinin yerine yönetim kurulu yedek üyesi geçici olarak görev yapar.

c) 21 gün37° İş Topluluğu’nun denetimi Spor, Kültür ve Sanat Birliği Denetim Kurulu tarafından yapılır.

 

Madde 16- Yürürlük: 21 gün37° İş Topluluğu Tüzüğü, kuruluş ile ilgili başvuru yapıldıktan sonra Spor, Kültür ve Sanat Birliği Yönetim Kurulu Kararı ile yürürlüğe girer.

 

Yönetim Kurulu Başkanı

Kerem MANAV

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları

Sude KEKLİK

İkra Aysel TOZAR

Genel Sekreter

Merve SAÇLI

Girişimcilik ve Proje Yönetimi Takım Kaptanı

Sefa DİNÇER

Operasyon Takım Kaptanı

Burak AKGÜN

Basın ve Medya Takım Kaptanı

Mücahit ERHAN

Finans ve Sponsorluk Takım Kaptanı

Zeynep ÇOLAK

İnsan Kaynakları Takım Kaptanı

Aybüke AYDIN

Kurumsal İlişkiler Takım Kaptanı

Muhammet Sait AKTAŞ

Fotoğraflar