Ana Sayfa
Duyurular
Lojistik Zirvesi Saü'de Gerçekleştirildi

Lojistik Zirvesi SAÜ'de Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü ve 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen “Lojistik Zirvesi” SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İlk oturumun Moderatörlüğünü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Coşkun yaptığı panele, Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı ve Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Ekol Lojistik Sağlık Sektörü Genel Müdürü Hakan Şen, Arkas Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Metehan Karpuzoğlu ve Sertrans Lojistik Operasyonlardan Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

‘Lojistikte Yeni Trendler’ başlığında düzenlenen panelin ilk oturumunda, ‘Lojistikte Değişen Yönetim Anlayışı’, ‘Lojistik Süreçlerinin Entegrasyonunda Bilgi Teknolojilerinin Etkisi’, ‘Yeşil Lojistik’, ‘E-Ticaret Lojistiği’, ‘Perakende Sektörüne Özel Lojistik Çözümleri’, ‘Yalın Lojistik, Lojistik Merkezleri’ ve ‘Gümrük İşletmelerinin Basitleştirilmesi Sürecinde İzinli Gönderici’ konuları masaya yatırıldı.

Moderatörlüğünü Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan’ın yaptığı panelin ikinci oturumuna ise Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, Netlog Lojistik Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Ön, ve SBS Tekstil Lojistik ve Dış Ticaret Operasyon Müdürü Mert Tartar konuşmacı olarak katıldı.

Lojistikte Küresel Rekabet, Türkiye için Fırsat ve Tehditler konusu üzerine gerçekleştirilen ikinci oturumda, ‘Lojistikte Kotasız Avrupa’, ‘Lojistik İşgücü ve Üniversiteler’, ‘Ortaklıklar, İşbirlikleri ve Birleşmeler’, ‘Kırılgan Dünya Ekonomisinde Lojistik’, ‘Tedarik Zincirinin Güvence Altına Alınması’, ‘Lojistikte Gelecekte Maliyet Baskısı’, ‘Kabotaj Taşımacılığının Geleceği’, ‘Küresel Rekabette Küçük ve Orta Ölçekli Lojistik Sağlayıcılar’, ‘Türk Taşıma Mevzuatının Sınırları’, ‘Lojistik Dernekleri İşbirlikleri’ konuları tartışıldı.

Öğrencilere en az bir yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan ise Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Ben mezun olduktan sonraki iki senemi yabancı dil öğrenerek geçirdim. Sizlere tavsiyem en az bir mümkünse iki yabancı dil öğrenmenizdir” diye konuştu. Hayatta nelere ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeniz gerekli uyarısında bulunan Gürgenç, “Eğer ortada bir problem varsa, siz de bu problemin bir parçasınızdır. Sorunları çözme konusunda analitik olun. Kendinize sürekli olarak, ‘Bugün değilse ne zaman?, Ben değilsem kim?’ sorularını sorun” dedi.

Öğrencilere yaptığınız işin detaylarını öğrenmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Netlog Lojistik Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Ön, “yaptığınız ya da yapacağınız işlerin tümüne vakıf olun. Öğrenme konusunda teknolojiyi yakından takip edin” diye konuştu.

Lojistik sektöründeki firmalarla çalışan SBS Tekstil Lojistik ve Dış Ticaret Operasyon Müdürü Mert Tartar ise, yazılım eksikliğinden dolayı iş takip etme esnasında ciddi sıkıntıların var olduğunu söyledi.

Panel, soru cevap kısmının ardından düzenlenen plaket takdimleriyle sona erdi.