Ana Sayfa
Duyurular
Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti.
Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti.

Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti.

22 Ekim 2019 Salı günü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda T.C. Ticaret Bakanlığı, TOBB, OSBÜK, TİM Koordinasyonu, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonu ve Satso işbirliğinde ‘’DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’’ gerçekleştirildi.

Seminere çeşitli firmaların ilgili departman çalışanlarının yanında bizler de Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü öğrencileri ve bölüm başkanlığı olarak katıldık. 

Seminerde İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Şube Müdürü Necati KORKMAZ, Dahilde ve hariçte işleme rejimlerine değinerek, aşamaları ve uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Ongan BAHADIR ise ihracatta sağlanan devlet yardımları, marka ve tasarım destekleri, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımları, uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin ve pazara giriş belgeleri gibi birçok desteğe değindi. 

Ticaret Bakanlığı, Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Gökhan ADANALI da hedef ülke olarak belirlenen Hindistan hakkında genel bilgiler verdi. Hindistan pazarına ihraç imkanlarından bahsetti. 

Katılımcılara her sunumda yoğun soruların yöneltildiği seminer, katılımcılardan tam not aldı.  

Fotoğraflar